Dr. Abidin Tatlı

1966 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğdu.
İlköğretimi Andırın ’da, ortaokul ve lise eğitimini ise Kahramanmaraş’ta tamamladı.
1988 yılında Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü’nü bitirdi. Ardından Ziraat Yüksek Mühendisi ve Ziraat Doktor’u Ünvanını aldı.
1997 yılına kadar Adıyaman ve Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü’nde” Meyve ve Bağ Konu Sorumlusu’’ olarak çalıştı.
2002 yılına kadar Bağ ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsünde kurucu müdür yardımcılığı ve enstitü müdürü olarak görev yaptı.
2004 yılına kadar Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde yine zeytin konusundaki çalışmalarına devam etti.
2007 ‘de ONAOO tarafından verilen iki kademeli ‘’Zeytinyağı Tadım Eğitimi’’ni tamamladı.
2010 yılına kadar Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nde Fitopatoloji Şubesinde çalışmalarına devam etti.
2011 yılında görevinden istifa ederek Zeytin ve Zeytinyağı ihracat lideri firmada Şirket Müdür olarak çalışmalarına devam etmiştir.
2017 yılında Zeytin ve Zeytinyağı ihracat firmasında Şirket Müdürü / CEO olarak çalışmalarına devam etmekte iken emekli oldu.
2017 ‘de ASSO Form Rimini, İtalya da verilen eğitim ile ‘Tadım, Tadımcı ve Tadım Eğitmeni’’ unvanını aldı.
YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi 2013, ADANA, YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi 2015, TEKİRDAĞI, YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi 2017, İZMİR, YABİTED IV. Bitkisel Yağ Kongresi 2019, İSTANBUL, Kongreleri Düzenleme Kurulu’nda görev aldı.
III. Zeytin ve Zeytinyağı Öğrenci Kongresi, IV. Zeytin ve Zeytinyağı Öğrenci Kongresi, Düzenleme Kurulu’nda görev aldı.
Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi, Kongreleri Düzenleme Kurulu’nda görev aldı.
11. Euro Fed Lipid Kongresi 2013, Antalya-TÜRKİYE, Düzenleme Kurulu’nda görev aldı.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi (2008- 2010, 1 dönem),
Andırın’lılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (2004- 2008, 3 dönem),
Türkiye Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği (YABİTED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreterliği görevlerini yürütmektedir ((5. Dönem)2007 –?).
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür (2014- 2017, 2 dönem).
Zeytindostu Derneği Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantıları Koordinatörlüğü (2010 – 2017, 3 dönem).Zeytin ve Zeytinyağı Akdeniz Kültürü Dergisi, İmtiyaz Sahibi ve Yayın Yönetmeni (2012- 2017, 3 dönem).
Zeytine Dair Dergi İmtiyaz Sahibi ve Yayın Yönetmeni (2022-? devam ediyor). www.zeytinedair.com.tr
Zeytine Dair Danışmanlık Hizmetleri Yönetimi Kurulu Başkanı (2022-? devam ediyor). www.zeytindedair.com
Zeytinyağı Akademisi Kurucusu (2021- ? devam ediyor) ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. www.zeytinyagiakademisi.com.tr
Olive İstanbul IOOC Uluslararası Sofralık Zeytin ve Natürel Sızma Kalite Yarışmaları Düzenleme Kurulu Başkanı (2021- ? devam ediyor) ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. www.oliveistanbuliooc.com
Basımı yapılmış 20 adet broşürü, Zeytin ve Zeytinyağı ile ilgili basımı yapılmış 34 olmak üzere toplam 41 kitap, 123 ulusal ve uluslararası dergilerde makale ve 101 ulusal ve uluslararası sempozyum ile kongrelerde özet olarak basılan bildiri olmak üzere yaklaşık iki yüz elli civarında yayını mevcuttur.
Zeytin Zeytinyağı Sektörü ile ilgili yüzlerce basın bülteni, söyleşisi ve radyo-televizyon programı mevcuttur.
Tatli Shams Arasa A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektörel faaliyetlerine devam etmektedir (2018 –?)

2020 yılı COVİT 19 pandemisi bütün dünyadaki etkisiyle de bizde de yeniden yapılanmaya yönlendirdi.
1994 yılında başlayan Zeytine Dair yolculuğumuzda 2020 Yılında Firmamız  OLİVASA Eğitim Danışmanlık olarak yeniden yapılanmıştır. İç piyasada her gün artan marka bilinci ile yaklaşık 100 civarında ürün ile çalışmalarına devam etmektedir.

Aslında

  • Natürel Zeytinler
  • Natürel Sızma Zeytinyağları
  • Natürel Gıda Takviyesi Ürünler
  • Zeytinyağlı Kozmetik Ürünleriİle yolculuğumuzda biraz  revizyona gittik…

Artık sektörde spesifik sağlık alanındaki çalışmaları bilimsel onayı ile sizlere sunmaya çalışacağız…

Nasıl mı?

  • Yüksek Polifenollü Ürünler
  • Yüksek Skualenli Ürünler
  • İran Safranı Ürünleri
    Gruplarınca çalışmalarımız devam etmektedir.

Çünkü görüleceği üzere kalite yolculuğumuz devam etmektedir.

2014 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında ABİDİN TATLI markası ile Altın Madalya almıştır.
2016 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında OLİVASA markası ile Altın Madalya alarak kalitesini tescillemiştir.
2017 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında OLİVASA markası ile Altın Madalya alarak kalitesini tescillemiştir.
2017 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında OLİVASA markası ile Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür.
2018 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında OLİVASA markası ile Altın Madalya alarak kalitesini tescillemiştir.
2018 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında ABİDİN TATLI markası ile Gümüş Madalya almıştır.
2020 Ulusal Zeytinyağı Kalite yarışmasında ABİDİN TATLI markası ile Altın Madalya almıştır.

Zeytinyağı Markaları ile sayısız ödülleri mevcuttur. 2021 Yılında Olive Istanbul IOOC Kalite yarışmalarında Düenleme Kurulu Başkanı olması nedeni ile Etik değerler gereği hiç bir kalite yarışmasına katılmamaktadır.

Tescilli Markalarımız
Abidin Tatlı

By Olivasa Natürel
Miklagaard
Zeytine Dair
İlk ve Son

Golden square frame on a marble textured background